Skip to content

Új év, új padló – ezért fontos a padlófelújítás!

  Érdemes az évet a padlófelújítással kezdeni

  A padlóburkolatok a legtöbb esetben nagy terhelésnek vannak kitéve, ami az ipari felhasználás során még erősebb jelenség lehet. A megmunkálógépek és szállítóberendezések működése, a targoncák és más üzemi gépek közlekedése, illetve az esetlegesen felborult vagy elejtett nagy súlyú termékek is hatással lehetnek a betonpadlóra. Előfordulhat, hogy kitörések, repedések, vagy más károk keletkeznek a betonpadló felületén, de akár esztétikailag sem a legszebb már. Ilyenkor elgondolkozhatunk a felújításon, ami nemcsak látványban, de funkcióban is sokat javíthat.

  Miért fontos a padlófelújítás?

  Ahhoz, hogy a megfelelő tartóssággal, teherbírással, esztétikai és funkcionális jellemzőkkel bírhasson egy ipari egység, mindenképpen érdemes figyelmet fordítani a padlóburkolatok állapotára és a padlófelújításra egyaránt. Miért is?

  Funkcionalitás és biztonság

  Sokan nem is tulajdonítanak jelentőséget a csiszolt beton padlóburkolatnak, hiszen az csak egy padló. A valóságban azonban rengeteget számít ennek az állapota, és nem csak a dolgozók biztonsága miatt. Egy megfelelő állapotú csiszolt beton padlónál bátran fejleszthető a géppark, hiszen nem kell attól tartani, hogy megsérül a burkolat vagy nem bírja el az adott gépet. Emellett a felújítás során megoldható az ESD védett padlók kialakítása is.

  Az elhasználódott, csúszós vagy sérült (kitörések, repedések) padló fokozza a balesetek bekövetkezésének lehetőségét. A munkahelyi balesetek ráadásul nemcsak a dolgozók egészségét veszélyeztetik, hanem az egész cégnek komoly anyagi vagy morális következményeket okozhatnak. A biztonságos és megfelelően karbantartott, betoncsiszolással felújított Techsol Superfloor padló jelentősen csökkenti a sérülések esélyét.

  Tartósság és hosszabb élettartam

  Mi a baj a rosszabb minőségben elvégzett munkával? Egy nem várt karbantartás vagy a nem megfelelő minőségű burkolat gyakori felújítása termeléskiesést, ezáltal költségkiesést okozhat az adott cégnek. Érdemes tehát jó minőségben, betoncsiszolással elvégeztetni a padlófelújítást a Techsol Superfloor technológiával, hiszen így sokkal ritkábban lehet szükség a karbantartásokra és az időszakos felújításokra is.

  A rendszeresen karbantartott és időről időre felújított csiszolt betonpadlók ráadásul hosszabb élettartammal bírnak. Ez pedig nemcsak a költségcsökkentésben játszik fontos szerepet hosszabb távon, hanem minimalizálja azokat a kieséseket is, amelyek a nem megfelelőségből adódó gyakori padlócserével járnának. A megfelelő minőségben elkészített, és rendszeresen karbantartott padló nemcsak a burkolat, hanem a berendezések és eszközök élettartamát is meghosszabbítja.

  Professzionális megjelenés, esztétika

  A professzionális megjelenés nem csupán a partnerek és az ügyfelek miatt fontos, hanem közvetlen hatással van az ott dolgozók hangulatára és motivációjára egyaránt. Egy rendezett és tiszta munkakörnyezetre jobban vigyáznak a munkavállalók is, emellett pozitív hatással van a kollektív hangulatra és a munkavégzés minőségére is. Emellett a termékek ára is magasabbra skálázható egy jó megjelenésű üzem esetén.

  Mikor ajánlott nekiállni a felújításnak?

  Az év eleje általában az üzleti és ipari tevékenységek elindulásának az időszaka, hiszen az ünnepek után a január főleg a tervezésről szól. Egy ipari szereplő életében fontos megtervezni a várható karbantartásokat és felújításokat, így érdemes ezeket a termelés szempontjából legcsendesebb időszakra tenni.

  A Techsol Superfloor technológiával készült padlófelújítás javíthatja a munkahelyi hatékonyságot és biztonságot, ezért mindenképpen javasolt tehát kihasználni az év eleji csendesebb időszakot a padlófelújításhoz. Ilyenkor a megrendelések száma is alacsony, így a termelés is könnyebben szüneteltethető.

  Miért érdemes még januárban dönteni?

  Manapság az árak minden évben egyre magasabbak, így nekünk is alkalmazkodnunk kell a változó gazdasági környezethez, valamint a beszállítóink áraihoz. Amennyiben február 29-ig ajánlatot kér munkatársainktól a betonpadló felújítására, úgy még a tavalyi áron el tudjuk végezni a padlófelújítást, betoncsiszolást. Ezzel az ajánlattal tehát jelentős összeget takaríthat meg, amiért cserébe gondosan elkészített, minőségi munkát kap majd. Érdeklődjön elérhetőségeink egyikén, ahol a felmerülő kérdéseire is szívesen válaszolunk!