Skip to content

Repedezett betonpadló csiszolása raktárhelyiségben

  Rossz állapotban lévő, repedezett, foltos, műgyantával borított betonpadló javítására kért fel minket a Szakál Met-al Kft.

  Mostanában sokszor találkozunk az olyan elavult ipari padló technológiákkal, mint a különféleképp kiöntött műgyanta felületek. Ezek általában nagyon rossz minőségben vannak jelen a különböző ipari területeken, hiszen az ilyen technológiával kivitelezett padozatok egyáltalán nem időtállók és sokszor a magasfokú igénybevételt is kevéssé bírják. Nem mellesleg a manapság telepített modern technológiák és robot megoldások kifejezetten követelik a megfelelően funkcionális és síkpontos padlók kialakítását, amelynek a régi, egyenetlen és kitöredezett műgyanta felületek egyáltalán nem felelnek meg.

  Szerencsére van ÚJ a nap alatt, ez esetben a régi, rossz műgyanta padló alatt. A dolgunk mindössze annyi, hogy felfedjük azt az erős szerkezeti betonfelületet, amelyre egykor műgyantát öntöttek, elfedve annak szuper tulajdonságait.

  A Szakál Met-AL Kft. budaörsi telepén március közepén kezdtük a munkát, ahol az elvárás – a modernizálásnak köszönhetően – egy maximálisan funkcionális, könnyen takarítható és fenntartható ipari padló kivitelezése volt, amely minden szempontból megfelel a helyiségben kialakításra váró automata raktárkezelő robotrendszer követelményeinek. A megrendelő választása a Husqvarna Superfloor Gold koncepciójára esett, amely praktikus és esztétikus alkalmazási forma, figyelembe véve a terület igényeit.

  Szerencsére a Superfloor szerteágazó és hatékony technológiáját használva a Techsol Superfloornak sikerült minden elvárást teljesítenie.

  Kiindulás

  Funkcionális és esztétikus megoldás

  Husqvarna Superfloor Gold

  A Superfloor™ Gold padló kialakítása során a beton legfelső, leggyengébb rétegét csiszoljuk le, miután felszínre kerül az erősebb, belső finom kavicsszerkezet. Alapesetben 1-2 mm vastag betont csiszolunk le a felületből.

  Nem a kavicsosság, hanem a funkcionális egyenesség az elérendő eredmény.
  Az esetek nagy százalékában a betonozásból adódóan a csiszolás után cement pép foltok alakulnak ki, amelyek nem teszik lehetővé az egységes kavics szerkezet kialakítását.

  A csiszolt padlófelület sima és ragyogóan fényes, pórusai zártak, könnyű tisztán tartani és sokkal ellenállóbb a kosszal valamint targonca keréknyomokkal szemben. A megvilágítás mértéke akár 15-30%-al is csökkenthető, a kívánt fénymennyiség eléréséhez.

  Előzmények

  A kiindulási felület műgyantával borított, saját levében simított beton, vágott dilatációkkal. Automata raktárkezelő robotrendszer telepítésének előkészítése volt a megrendelő igénye.

  Technológiai lépések

  1. Műgyanta eltávolítása
  2. 2 fázis csiszolás
  3. Felületkeményítés
  4. Póruszáró tömörítés
  5. Glettelés 2 fázisban
  6. Felület polírozása 4 lépésben
  7. Impregnálás

  Eredmény

  Egy síkpontos, impozáns, az automata raktárkezelő robotrendszer igényeit kielégítő, könnyen takarítható ipari betonpadló felület, amellyel a megrendelő maximálisan elégedett volt.