Skip to content

Rekonstrukciós kőpadló csiszolás és polírozás

  Rossz állapotban lévő, elszíneződött és felrepedezett monolit terazzo padló felújítása a Szentgotthárdi Ciszterci Apátságban.

  Manapság a legköltséghatékonyabb módja egy padló funkciójának és esztétikumának visszaállítására nem az adott felület újraburkolásában rejlik, hiszen sokszor a baj mégsem akkora, mint amekkorának hisszük és a megfelelő technológiával és kivitelező céggel könnyedén visszakaphatjuk elhasználódott padlónk újszerű állapotát.

  A padló csiszolás-polírozás technológiáját nem csak a beton padlókon tudjuk alkalmazni, hiszen ezen technológia sokrétűségét és sokszínűségét a különböző természetes vagy egyéb kőfelületeken is kiválóan lehet kivitelezni. Így a régi felmattult, sárgás vagy repedezett gránit, márvány vagy terazzo felületekből is könnyű szerrel új-hatású padlót tudunk alkotni kiváló gépparkunk és polírozó szerszámcsaládjaink segítségével, gyorsan és költséghatékonyan.

  Februárban a Szentgotthárdi Ciszterci Apátság padlójának rekonstrukcióját volt szerencsénk kivitelezni, amely egy izgalmakkal teli, ám nagyon hálás munka volt. Végeredményül pedig egy olyan padlót kaptunk, amely méltón tükrözi a kor múlását, mégis újra új fényben tünteti fel ezt az egykor gyönyörűen kivitelezett padlót.

  Funkcionális és esztétikus megoldás

  Csiszolt Terazzo padló

  A különböző kőfelületek rekonstrukciójánál a mindenkori elvárt hatás az adott felület újszerű állapotának visszaállítása, ezt pedig csiszoló és polírozó szerszámaink, valamint a technológiát tökéletesítő segédanyagainkkal érhetjük el. A technológiai lépéssort, valamint a végleges eredményt mindenkor a kiinduló felület állapota határozza meg.

  Előzmények

  A kiindulási felület kb. 120 éves monolit terazzo burkolat volt, helyenkénti repedésekkel és tányérszerű sérülésekkel. Az elvárás ezen felület teljes rekonstrukciója volt.

  Technológiai lépések

  1. Felület megnyitása 50-100 grit-ig
  2. Tömörítés (felület keményítése) Hard Eco segédanyaggal
  3. Hajszálrepedések, dilatációk kétkomponensű poliurea anyaggal való kitöltése, javítása
  4. Polírozás 3 lépésben 800 grit-ig
  5. Impregnálás Stain Protection Aqua segédanyaggal (vizes bázisú impregnálás)
  6. Igény szerint oldószer bázisú impregnálás Stain Protection Solvent segédanyaggal.

  Eredmény

  Selyemfényű, jól takarítható, újszerű felület, amely a megrendelőnek rendkívül elnyerte a tetszését.