Skip to content

Magasraktári folyosók síkpontos csiszolása

  Újonnan öntött c30-as kéregerősített beton felület síkpontos csiszolása a Signal print Kft. megbízásából.

  A magasraktári folyosók legoptimálisabb kialakításához olyan padlómegoldásokat ajánlunk, amelyek teljes mértékben maximalizálják a termelékenységet és a munka hatékonyságát. A magasraktári folyosók padlóinak az árumozgatás biztonságos kivitelezése érdekében, olyan szabványoknak kell megfelelniük, amelyek síkpontos és akadálymentes felületet biztosítanak.

  A Techsol Superfloor olyan, – az országban egyedülálló- technológiát alkalmaz a magasraktári folyosók padozatának kialakítására, amely segítségével gyorsan és magas precizitással készülnek el ezek a speciális igényű felületek.

  Ezt a forradalmi technológiát Superflat technológiának hívják, és segítségével minden szabványnak és igénynek megfelelő síkpontos felületet vagyunk képesek létrehozni. Nem a targoncák sebességének a csökkentése a megoldás, hanem a jó padló amivel lehetséges maximalizálni a termelékenységet. A Superflat technológia kivitelezéséhez pedig a legmodernebb és a piacon egyedülálló TM-LASER CAMEL marógépet használjuk.

  Ez a gép hatékonyan megoldja a síkpontosság problémáját, ugyanakkor intelligens észleléssel és hatékony felépítéssel rendelkezik. Ezzel a berendezéssel meg tudjuk oldani a magasraktári folyosók kialakításához szükséges síkpontosság kezelését, és megfeleltethetjük a padlót annak működési szabványainak. A lézeres marógép segítségével, akár egy áthaladással is elérhetjük a kívánt végeredményt, megspórolva így a további padlóelőkészítési lépéssorokat.

  Síkpontos ipari padló megoldás

  Superflat technológiával

  A magasraktárak padlózatának simaságára vonatkozó követelmények, előírások igen szigorúak, a tűrések korlátozottak. Ennélfogva fontos, hogy mindegyik érintett fél megismerkedjen azokkal, és egyet értsen abban, hogy biztonságos és hatékony anyagmozgatás érdekében melyik követelménynek kell megfelelni.

  A magasaktárak raktári folyosóinak padlózatához javasolt anyag a beton. Mivel a raktári folyosók padlózata a rakomány, a polcrendszer és a targoncák súlyából adódó jelentős nyomásnak van kitéve, ezért a beton kiváló anyag erre a célra.

  Előzmények

  A kiindulási felület egy újonnan öntött C30-as kéregerősített betonfelület volt, amely a Signal Print Kft. épülő csarnokának alapját képezte. Az elvárás ezen felület síkpontos marása, csiszolása, illetve polírozása volt, hogy egy maximálisan funkcionális felületet kapjunk.

  Technológiai lépések

  0. fázis: Az adott betonfelület síkba marása TM-LASER Camel betonmaró géppel az előre egyeztetett műszaki tartalom alapján.
  I. fázis: A síkba mart felület csiszolásának megkezdése 2-es szerszámmal, amelyet HTC RX8 és HTC950RX gépeken alkalmaztunk.
  II. fázis:
  3-as és 4-es szerszámmal történő csiszolás HTC RX8 és HTC950RX gépekkel
  5-ös fémszerszámmal történő csiszolás HTC RX8 és HTC950RX gépekkel
  5-ös műanyag (SP) szerszámmal történő polírozás HTC RX8 és HTC950RX gépekkel
  FENIX szerszámmal történő polírozási folyamatok elvégzése selyem fényig.
  Glettelés és javítás cement alapú kitöltőanyaggal

  Eredmény

  A végeredmény egy szuper síkpontos és maximálisan funkcionális felület, amely hosszú élettartamot és esztétikus megjelenést biztosít. A megrendelő rendkívül elégedett volt a végeredménnyel.