fbpx

Husqvarna Superfloor Platinum

Husqvarna Superfloor Platinum

Husqvarna Superfloor Platinum

A Superfloor™ a legfunkcionálisabb padlómegoldás az ipar, a személyes terek és a nagy igénybevételű üzletek számára, magas esztétikai értékkel párosítva.

Előnye az esztétikus megjelenésen túl a könnyű karbantarthatóság és hosszú élettartam. A Superfloor™ technológia a betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában.
A Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Jelen leírásban a
Superfloor™ Platinum típusú padlót ismertetjük,

Husqvarna Superfloor™ Platinum:
A Platinum a legjobb Superfloor megoldás. A padló többszöri mély csiszolásával és polírozásával simább, egyenletesebb padlót kapunk, teljesen látható kővázzal és páratlan kopásállósággal. A platinum a legnépszerűbb és legtöbbször választott Superfloor felület és a legjobb választás, hiszen megfelel a funkcionalitás és esztétika minden igényének.

" A LEGJOBB PADLÓBURKOLAT, HA NINCS A PADLÓN BURKOLAT . "

A Superfloor Platinum, az a padló megoldás, ami a legjobb tulajdonságokkal ruházza fel a betont. Általában magas esztétikai elvárásesetében javasoljuk a padlótulajdonosoknak. Több csiszolási lépésből áll, mint a többieljárás. A végeredmény: ragyogóan szép, tükörsík és rendkívül tartós padló.

Az eljárás során kiegyenlítő csiszolással eltávolítják a beton legfelső, hullámos rétegét, így felszínre kerül a beton belső, erősstruktúrája: a kőváz és a cementfelhős részek. A betonozás természetéből fakadóan a látszókavicsszerkezet nem lesz tökéletesen egységes a felületen. Alapesetben 2-3mm vastag betont csiszolnak le a felületből. Az így elkészült betonpadló sima és ragyogóanfényes; könnyű tisztán tartani és sokkal ellenállóbba kosszal, valamint targonca keréknyomokkal szemben. A megvilágítás mértéke akár 15-30%-al is csökkenthető, a kívánt fénymennyiség eléréséhez.

A Superfloor™ Platinum padlót innovatív Husqvarna csiszológépekkel, Husqvarna gyémántszerszámokkal a Husqvarna többlépéses technológiai eljárásának megfelelően csiszolják és/vagy polírozzák fel.
Az eljárás eredményeként a valamikortakaríthatatlan, porlódó, egyenetlen betonból ragyogóan szép, tükörsík, verhetetlenül tartós és gazdaságosan fenntartható padló lesz.

Hová ajánljuk?

– Új vagy meglevő betonpadlók kialakítására egyaránt
– Elhasználódott ipari padlók felújítására
– Nagy targonca forgalmú raktárakban
– Nagy alapterületű középületekben
– Nagy igénybevételű bevásárlóközpontokban
– Lakossági környezetben

Superfloor™ Platinum legfőbb tulajdonságai

  • Gazdaságos – csak a nélkülözhetetlen sima beton kell hozzá.
  • Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel.
  • Diffúzióképes, nincs burkolat, ami felválhatna, megsérülne, vagy költségnövelő tényező lenne.
  • Könnyen takarítható, megszűnnek a targonca általi keréknyomok és egyéb makacs leragadó, takaríthatatlan szennyeződések.
  • Nagy síkpontosságú igények esetén
  • Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább munkahelyek.
  • Minimalizált a targoncavezetőre ható káros vibrációs terhelés.
  • Környezetbarát padlómegoldás, mivel az idő elteltével nincs eltávolítandó, a környezetre nézve káros burkolatmaradvány.
  • Az igazán sima felülettől csendesebb közlekedés, kisebb targonca karbantartási költségek.
  • ESD padló alapáron

Csiszolási eljárások

Bontás:
Amennyiben a felületen valamilyen burkolat (ragasztó maradvány, műgyanta) található akkor a csiszolási folyamat megkezdése előtt szükséges annak eltávolítása úgy, hogy az alap beton felületet ne roncsoljuk. Az ilyen bontási munkákhoz érdemes a Husqvarna rendszerben található bontószerszámokat alkalmazni, melyek a szükséges mértékben bontják a burkolatot, ideális alapot biztosítva a csiszolási munkák megkezdéséhez.


Keményítés:
Bizonyos esetekben, amikor a beton nyomószilárdsága nem éri el a 20MPa-t sem akkor szükséges annak felkeményítése. A csiszolással megnyitott pormentesített felületre, felöntéssel kell a betonkeményítőt felhordani és keféléssel biztosítani kell, hogy a kellő mennyiségben beszívódjon és telítse a felületet. Tapasztalatok szerin1-3 dl/m² Betonkeményítő elégséges szokott lenni.


Beton:
A minimálisan elvárt beton szilárdsága a C25/30. Kéregerősített vagy saját levében simított, glettelt felülettel. A kéregerősítő bedolgozásánál ügyelni kell a megfelelő mennyiségre valamint, hogy a bedolgozás időben megtörténjen. Párazáró helyett alkalmazzunk fólia takarást. Mély és finomító csiszolások: A funkcionálisan egyenes felület képzést mélycsiszoló szerszámokkal kell elvégezni. 1-2 mélycsiszolási fázis lehet szükséges a kiindulási állapothoz meghatározva.
Finomító csiszolás alatt értjük azokat a lépéseket, amelyek célja a felület (látható) karcmentesítő megmunkálása. A felület keménységétől és tömörségétől függően történhet fém vagy műanyag
szerszámokkal.


Javítás:
A felület kisseb nagyobb hibáinak kijavítása, a dilatációk teljes javítása, a széles régi típusú dilatációs hézagok megfelelő kitöltése és javítása elengedhetetlen része a padló készítésnek. A padló csak akkor lehet a funkciójának megfelelő, ha az ilyen jellegű hibák maximálisan javításra kerültek.

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments