fbpx

Husqvarna Superfloor Bronze

Husqvarna Superfloor Bronze

Husqvarna Superfloor Bronze

A Superfloor™ a legfunkcionálisabb padlómegoldás az ipar, a személyes terek és a nagy igénybevételű üzletek számára, magas esztétikai értékkel párosítva.

Előnye az esztétikus megjelenésen túl a könnyű karbantarthatóság és hosszú élettartam. A Superfloor™ technológia a betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában.
A Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Jelen leírásban a
Superfloor™ Bronze típusú padlót ismertetjük,

Husqvarna Superfloor™ Bronze Finoman csiszolt felső rétegével a Bronze a legegyszerűbb Superfloor ™. A beton belső kőszerkezete nem lesz látható. Ez sima, fénye vagy matt felületet eredményez, kissé kisebb kopásállósággal. Legjobb olyan helyiségekben alkalmazni, ahol a padló igénybevétele kisebb.

" A LEGJOBB PADLÓBURKOLAT, HA NINCS A PADLÓN BURKOLAT . "

A Superfloor Bronze az a padlómegoldás, amely kizárólag 2-3 polírozási lépésből áll, tehát nem teszi láthatóvá a kővázat. A felszínisimítórétegben található apró szemcsék láthatóvá válhatnak.
A polírozott padlófelület sima és ragyogóanfényes vagy akár matt hatású is lehet, könnyűtisztán tartani és sokkal ellenállóbb a kosszal, valamint targonca keréknyomokkal szemben is. Ha fényes a kivitel, akkor a megvilágításmértéke akár 15-30%-al is csökkenthető, a kívánt fénymennyiség eléréséhez.
Fontos tudni, hogy a Bronze padló kialakítás aúj öntés esetén kivitelezhető a szigorútechnológiai lépések szerint. Felújítás esetén a felület kiindulási állapota szerint változhat a lépéssor.

A fogadófelület egyenetlenségeit – színben és síkpontosságban – a polírozási eljárás nem fogja megszüntetni vagy megváltoztatni. A Superfloor™ Bronze padlót innovatív Husqvarna csiszológépekkel, Husqvarna gyémántszerszámokkal a Husqvarna többlépéses technológiai eljárásának megfelelően csiszolják és/vagy polírozzák fel. A beton végső felületi megjelenése, egy ragyogóan fényes vagy matt hatású padlófelület lesz, látszó kavicsminta nélkül. A Bronz eljárás főleg kéregerősített vagy egyszer már felcsiszolt és felpolírozott, de „visszamattult” padlókhoz javasolt megoldás.

Hová ajánljuk?

– Új vagy meglevő betonpadlók kialakítására egyaránt
– Elhasználódott ipari padlók felújítására
– Nagy targonca forgalmú raktárakban
– Nagy alapterületű középületekben
– Nagy igénybevételű bevásárlóközpontokban
– Lakossági környezetben

Superfloor™ Bronze legfőbb tulajdonságai

  • Gazdaságos – csak a nélkülözhetetlen sima beton kell hozzá.
  • Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel.
  • Diffúzióképes, nincs burkolat, ami felválhatna, megsérülne, vagy költségnövelő tényező lenne.
  • Könnyen takarítható, megszűnnek a targonca általi keréknyomok és egyéb makacs leragadó, takaríthatatlan szennyeződések.
  • Nagy síkpontosságú igények esetén
  • Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább munkahelyek.
  • Minimalizált a targoncavezetőre ható káros vibrációs terhelés.
  • Környezetbarát padlómegoldás, mivel az idő elteltével nincs eltávolítandó, a környezetre nézve káros burkolatmaradvány.
  • Az igazán sima felülettől csendesebb közlekedés, kisebb targonca karbantartási költségek.
  • ESD padló alapáron

Csiszolási eljárások

Bontás:
Amennyiben a felületen valamilyen burkolat (ragasztó maradvány, műgyanta) található akkor a csiszolási folyamat megkezdése előtt szükséges annak eltávolítása úgy, hogy az alap beton felületet ne roncsoljuk. Az ilyen bontási munkákhoz érdemes a Husqvarna rendszerben található bontószerszámokat alkalmazni, melyek a szükséges mértékben bontják a burkolatot, ideális alapot biztosítva a csiszolási munkák megkezdéséhez.


Keményítés:
Bizonyos esetekben, amikor a beton nyomószilárdsága nem éri el a 20MPa-t sem akkor szükséges annak felkeményítése. A csiszolással megnyitott pormentesített felületre, felöntéssel kell a betonkeményítőt felhordani és keféléssel biztosítani kell, hogy a kellő mennyiségben beszívódjon és telítse a felületet. Tapasztalatok szerin1-3 dl/m² Betonkeményítő elégséges szokott lenni.


Beton:
A minimálisan elvárt beton szilárdsága a C25/30. Kéregerősített vagy saját levében simított, glettelt felülettel. A kéregerősítő bedolgozásánál ügyelni kell a megfelelő mennyiségre valamint, hogy a bedolgozás időben megtörténjen. Párazáró helyett alkalmazzunk fólia takarást. Mély és finomító csiszolások: A funkcionálisan egyenes felület képzést mélycsiszoló szerszámokkal kell elvégezni. 1-2 mélycsiszolási fázis lehet szükséges a kiindulási állapothoz meghatározva.
Finomító csiszolás alatt értjük azokat a lépéseket, amelyek célja a felület (látható) karcmentesítő megmunkálása. A felület keménységétől és tömörségétől függően történhet fém vagy műanyag
szerszámokkal.


Javítás:
A felület kisseb nagyobb hibáinak kijavítása, a dilatációk teljes javítása, a széles régi típusú dilatációs hézagok megfelelő kitöltése és javítása elengedhetetlen része a padló készítésnek. A padló csak akkor lehet a funkciójának megfelelő, ha az ilyen jellegű hibák maximálisan javításra kerültek.

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments