Skip to content

Hogyan járul hozzá a Superfloor a fenntarthatósághoz?

  A környezettudatosság fontos része a vállalati kultúrának

  A környezetünk védelme ma sokkal fontosabb, mint eddig bármikor. Ennek megfelelően sorban érkeznek azok a megoldások, amelyek segítségével sokkal tisztább, fenntarthatóbb és egészségesebb munkakörnyezetet teremthetünk. Nincs ez máshogy a különféle ipari csarnokokban és a gyártócégek üzemegységeiben sem, ahol az egyik legnagyobb felület a padló.  

  Egy fenntartható megoldással nemcsak a gyártás közben a levegőbe kerülő por és szennyezőanyag mennyisége redukálható, hanem a minőség miatt sokkal ritkábban van szükség az adott felület eltávolítására, javítására. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Techsol Superfloor padlóburkolatok hosszú élettartama a környezettudatosságban is nagy szerepet játszik, ez pedig segíti az adott cég környezettudatos megítélését és a brand hatékony felépítését a mai elvárások alapján. 

  Miért környezetbarát a Superfloor?  

  A Superfloor padlóburkolatok telepítése után meredeken csökkennek a karbantartási költségek. Mivel egy igazán tartós és minőségi megoldásról beszélünk, ezért kevésbé hajlamos a kopásra és más felületi hibákra, emellett a hagyományos padlókhoz képest ritkábban kell javítást vagy cserét végezni. Ez nemcsak anyagokat takarít meg, hanem az energiafelhasználást is minimalizálja, amely a javításokhoz és cserékhez kapcsolódik. 

  A Superfloor sima, porálló felülete ráadásul lehetővé teszi a gyors és hatékony tisztítást, amihez nincs szükség erős vegyszerekre. Ezáltal csökkenthető a környezetterhelés és a vegyi anyagok alkalmazása, azaz megkímélhető a környezet a káros anyagoktól. További előnyt jelent, hogy más burkolatokhoz képest kevesebb vízre van szükség a tisztításhoz. Ez pedig csökkenti a víz felhasználását, ami nemcsak az alacsonyabb költségek eléréséhez szükséges, hanem a környezettudatossághoz is. 

  Fenntarthatóság, mint vállalati üzenet

  A fenntarthatóság nem csupán egy aktuális trend vagy vállalati divat, hanem egy, az életminőségünkre is nagy hatással lévő törekvés. A vállalatoknak nem csupán az a feladata, hogy profitot termeljenek, hanem az is, hogy felelősségteljesen járjanak el a környezet, a társadalom és a jövő generációk életminőségének javítása és fenntartása iránt. Ez a megközelítés hatékony üzenet lehet a márkaépítésben és az employer brandingben egyaránt.  

  Amikor egy cég vagy vállalkozás határozottan elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett, akkor nagyon sok előnyre tehet szert. Ez ugyanis nemcsak a vásárlókat többszörözi, hanem olyan munkahelyet teremt a dolgozóknak is, ami a minőségi munkaerő számára vonzó. Ezzel ugyanis nemcsak azt üzenik a cégek, hogy az egyén és annak az egészsége is fontos, hanem azt is, hogy aktívan tesznek azért, hogy a későbbi generációk számára is élhető környezet maradhasson. 

  Hogyan vállalhat szerepet a cég?

  Elsősorban a munkakörnyezet és az épület fejlesztésével, valamint azok környezettudatos kialakításával és fenntartásával. Amennyiben egy gyártócsarnokról, egy logisztikai területről, egy sportcsarnokról vagy bármilyen ipari létesítmény nagy területéről beszélünk, akkor a jó minőségű Superfloor padlóburkolat elengedhetetlen. A kopásállóság az esztétikát javítja, a felületi hibák hiányával pedig a biztonság növelhető, illetve csökkenthető a leállásokra, a karbantartásra szánt idő és a csere gyakorisága. Ezzel pedig, hogy egy nagy felületű padlóburkolat ennyire hosszú élettartammal bír, sokat számít a környezettudatos és fenntartható szempontok szerint is. 

  A fenntarthatósággal kapcsolatos üzenet tehát nemcsak az ügyfelekkel való kapcsolatot erősítheti, hanem a munkavállalók lojalitását is jelentősen megnövelheti. Kevésbé hagyják ott a dolgozók ugyanis azt a céget, ahol fizikailag és szellemileg is jól érzik magukat. Amikor egy vállalat nyíltan kommunikálja fenntarthatósági céljait és eredményeit, azzal megteremti az alkalmazottakban az elégedettséget és büszkeséget, hiszen olyan cégnél dolgoznak, ami valóban fontosnak tartja a társadalom és a bolygó jövőjét. 

  Érdekli a TECHSOL Superfloor környezetbarát és fenntartható padlóburkolat? Keresse fel munkatársainkat elérhetőségeink egyikén, akikkel átbeszélheti a felmerülő kérdéseket, majd egy helyszíni felmérés után árajánlatot is tudnak adni.