Skip to content

Betoncsiszolás raktárhelyiségben

  2 éve öntött, rosszul kivitelezett betonpadló javítására kaptunk megbízást a Copy Depo Kft-től.

  Tökéletesen kialakított és kivitelezett ipari betonpadlókkal nem túl gyakran találkozunk manapság. Az így kialakított felületek hátulütője, hogy rendkívül hamar elhasználódnak, tönkre mennek és balesetveszélyessé válnak. A Copy Depo Kft. ugyanezzel a problémával küzdött, szinte frissen öntött (2 éve) betonpadlója repedezni, töredezni kezdett. Ezért keresett egy olyan technológiát, amely a már meglévő felületet képes olyan szinten kezelni, hogy az újra magasan funkcionális esztétikus padlóvá válhasson.

  A munkaterületen magas a szállópor koncentrációja, így fontos volt az a szempont, hogy olyan felületet alakítsunk ki, ahol a keletkezett port könnyedén lehet takarítani, anélkül, hogy az megülne a felület pórusaiban.

  Szerencsére a Superfloor szerteágazó és hatékony technológiáját használva a Techsol Superfloornak sikerült minden elvárást teljesítenie.

  Kiindulás

  Funkcionális és esztétikus megoldás

  Husqvarna Superfloor Renew

  A Superfloor Renew technológia segítségével újra új felületeket alakítunk ki a régi betonpadlókból. A végeredmény mindenkor a kiinduló felület állapotának és minőségének tükrében határozható meg, így a használt lépéssort, szerszám és anyaghasználatot a kiinduló felület adottságaihoz igazítjuk.

  Használt technológia

  A meglévő betonfelület síkba csiszolásával eltávolítottuk a megmaradt betonfestéket és kinyitottuk a pórusokat. A dilatációs hézagok és repedések javításával és eltüntetésével együtt új dilatációs hézagokat vágtunk a munkahézagok (repedések) figyelembevételével.

  Technológiai lépések

  1. Mélycsiszolás 2 lépésben
  2. A nem működő dilatációs hézagok kijavítása, lezárása
  3. Repedések javítása, kiöntése műgyanta alapú repedésjavítóval
  4. Új dilatációs hézagok vágása a munkahézagok figyelembevételével
  5. Tömörítés (felületkeményítés, szilikátpótlás) Ultralit segédanyaggal
  6. Glettelés (póruskitöltés, felületzárás) Morfico cement alapú segédanyaggal 2 fázisban
  7. Polírozás 2-3 fázisban selyem fényig
  8. Impregnálás Gloss segédanyaggal
  9. Kellő fényt ismételt polírozással értük el

  Eredmény

  Egy síkpontos, repedés és pormentes, korlátozottan víz- és olajálló, könnyen takarítható és tisztántartható, impozáns felület.