fbpx

Az ESD védelem fontossága
a padlóiparban

AZ ESD (Elektrosztatikus kisülés) HATÁSAI

ESD hatással van a termelékenységre és a termék megbízhatóságára

Az ESD hatással van a termelékenységre és a termék megbízhatóságára jóformán minden elektronikai környezet szempontjából. Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet, ahol az ESD okozta hibák éves költésge az elektromos iparban közelít a több milliárd dollárhoz. Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).

Az ESD védelemhez megfelelő földelést kell biztosítani, hogy a sztatikus töltést, ami egyéb esetben megrongálná az alkatrészeket semlegesíteni lehessen. Az ESD biztos munkaállomások sztatikus töltést elnyelő vagy anitsztatikus munkafelülettel rendelkeznek, amik közös földre vannak csatlakoztatva. Gondoskodni kell továbbá a munkatársak bőrének földeléséről is, lehetőleg csuklópánton keresztül, így el lehet vezetni a bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket.

Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását, így a padló az ESD védelem alapeleme.

betoncsiszolas modern munkamodszer

Mit nevezünk esd jelenségnek?

Kisülés

– Létrejön az anyagok szétválásakor vagy összeérintésekor.

– Az emberi test feltöltődik és ha a levegőben a felhalmozott töltések nem tudnak elvezetődni (pl. száraz a levegő), akkor egy más töltésű tárgyhoz képest tudnak kiegyenlítődni és ha ez gyorsan megy végbe létrejön az ESD, vagy a föld, vagyis a nulla potenciál felé tud levezetődni, és ha ezt is gyorsan teszi, akkor is létrejön az ESD jelenség.


Csak kattintson és Tervezze meg most Ön is ESD védett padlóját velünk.

Az esd védelem kialakítása

A keletkezett töltések felhalmozódását meg kell akadályozni a töltések idealizált sebességű levezetésével.

Minden eszközt, embert, ruházatot, padlót 103Ω és 106Ω ellenállás között (padló 104Ω – 106Ω) vezetőképessé kelltenni.

Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását apadló az ESD védelem alapeleme.

Az ESD (elektro static discharge) elektrosztatikus kisülés ellen védett rendszerek alapfeltétele a megfelelő minőségű ESD védett padozat kialakítása.

A Husqvarna Superfloor eljárással készített padlók a piacon egyedül állóan laborvizsgálatokkal, szabvány szerinti vizsgálatokkal vizsgálva és megfelelő dokumentációval igazoltan megfelelnek ezen elvárásoknak.

Husqvarna superfloor a megfelelő megoldás

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

Megoldásként kínáljuk ESD védelemmel kombinálható padló koncepcióinkat, a Husqvarna Superfloor padlómegoldásokat, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepcióink megfelelően áthidalják ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

techsol superfloor

lépjen kapcsolatba velünk!

Kérdése van vagy csak több információhoz szeretne jutni? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, hiszen kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Töltse ki az Űrlapot és kollégáink hamarosan kapcsolatba lépnek Önnel!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

adatvédelem

Techsol Superfloor

1141, Budapest
Álmos vezér köz 5.

Tel. + 36-1/ 220-49-57
Mail. info@tssf.hu