fbpx

A Síkpontos padlók kiemelkedő szerepe a magas raktárak üzemeltetésében

Tartalom: 

  1. A magasraktári padlók legfontosabb funkciói
  2. Betonmarás és csiszolás
  3. A szabványoknak megfelelő síkpontos felület
  4. TM LASER CAMEL

A magas raktári síkpontos padlók legfontosabb funkciói

a hatékony működés tükrében

A magas raktárak padlói kritikus elemek a logisztikai infrastruktúra számára. Az építési folyamat során a padlók megfelelő tervezése és építése kulcsfontosságú a biztonságos üzemelés és a termékek biztonságos tárolása érdekében.

A legtöbb magas raktár padlója beton. A beton padló erős, tartós és ellenáll a komoly igénybevételnek. Azonban, a beton nem tökéletesen sima felületet eredményez, ami szükséges lenne ahhoz, hogy a targoncák és más anyagmozgató eszközök biztonságosan és hatékonyan tudjanak mozogni a raktárban.

A megfelelő padlókialakítás fontos a robbanásveszélyes anyagok,  és más termékek biztonságos raktározása szempontjából is, hiszen a keskeny folyosókon mozgó targoncák és egyéb rakodó gépek számára nélkülözhetetlen a tökéletesen síkpontos felület, hogy a magasban rakodás közben a súlypontjuk ne billenjen ki. Továbbá a padlóknak ellen kell állniuk a vegyi anyagok, az olajak és a savak hatásának, amelyek a raktározott termékek esetében gyakran előfordulnak.

A legtöbb magas raktárban természetesen fényes padló kialakítása a javallott, hiszen azok nem csak esztétikailag vonzók, hanem biztonságosabbak is, mert javítják a tájékozódást és csökkentik az ütközések és személyi sérülések kockázatát.

A padlók hőmérséklete is fontos tényező a magas raktárakban. A padlók hőmérséklete és az infrastruktúra egyéb részei közötti harmonikus egyensúlyt figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a raktározott áruk mindig megfelelő hőmérsékleten legyenek tárolva.

Betonmarás és csiszolás

a megfelelően síkpontos felület elérése érdekében

A magas raktárak nagy szerepet játszanak a modern üzletvilágban, hiszen logisztikai központokként szolgálnak, amelyekben a készlet és a szállítmányok átmeneti helyen kerülnek tárolásra. Az épületek kialakítása és funkciója eltérő lehet, azonban egy fontos tényező, ami minden magas raktárban közös: a padló, amely – ahogy már említettük – ideális esetben betonból készül.

A betonpadlók az áruk mozgatása és tárolása közben hatalmas nyomásnak vannak kitéve, mivel a nehéz tárgyak súlya és az áthaladó járművek hatása rendkívüli terhelést jelentenek. Ezért nagyon fontos, hogy ezek a felületek megfelelően legyenek síkba marva, csiszolva és karbantartva.

betonmarás és csiszolás fontos szerepet játszik a magas raktárak fenntartásában, és garantálja, hogy a felületek megfeleljenek a biztonsági előírásoknak és az elvárásoknak. Az egyenletes felület és a minőségi betonmarás és csiszolás javítja az áruk mozgatását, növeli az anyagáramlást, csökkenti a javítási és karbantartási költségeket, és elősegíti az egészségügyi és biztonsági szabályok betartását.

Csak kattints és Tervezd meg most magas raktári padlódat velünk.

hogyan érjük el

a szabványoknak megfelelő síkpontos felületet

A betonmarás és csiszolás során eltávolítjuk a felület felső rétegeit, így a repedések és a foltok, valamint az éles vagy hegyes szélű tárgyak által okozott sérülések is eltűnnek. A mart, majd csiszolt felületek simábbak lesznek, javítják a tapadást a járművek és az emelők közt, ezáltal megakadályozzák a baleseteket, amelyek károkat és sérüléseket okozhatnak.

Az eljárás során egy Magyarországon egyedülálló technológiát alkalmazunk, hogy a betonpadlók az előírásoknak és szabványoknak megfelelően elérjék az elvárt síkpontosságot, ezt első sorban TM LASER CAMEL, lézeres betonmaró gépünkkel érjük el, amely a világ első lézeres marógépe.

TM LASER CAMEL

Sokoldalú megoldás modern technológiával ötvözve

Ez a gép hatékonyan megoldja a síkpontosság problémáját, ugyanakkor intelligens észleléssel és hatékony felépítéssel rendelkezik. Ezzel a berendezéssel meg tudjuk oldani a magas raktári folyosók kialakításához szükséges síkpontosság kezelését, és megfeleltethetjük a padlót annak működési szabványainak. A lézeres marógép segítségével, akár egy áthaladással is elérhetjük a kívánt végeredményt, megspórolva így a további padló előkészítési lépéssorokat. Ezután Husqvarna gépeink segítségével tovább csiszoljuk, finomítjuk a felületet, hogy elérje a kívánt kinézetet és egyenességet. Az így kezelt padló szinte örök életre szóló megoldást jelent, amely megfelel a magas raktárak által támasztott szigorú követelményeknek.

Ha a betonfelületeket nem csiszolják megfelelően, a felületeken kopás és karcolás keletkezhet, ami rövidíti a felület élettartamát, csökkenti a padló esztétikumát, és számos veszélyt rejt magában az áruk mozgatása során, hiszen a targoncák nem közlekedhetnek megfelelő sebességgel, így a termelés lelassul, amely a profit csökkenésével is járhat. Továbbá a balesetek kockázata is megnövekszik, amely súlyos akadályokat gördít a dolgozók egészségének megőrzése közben és ugyancsak termelés kieséshez vezethet 

Tehát egy jól tervezett és kialakított magaraktári padló nemcsak hatékonyabbá teszi a logisztikát, hanem megbízhatóbb és biztonságosabb is a dolgozók és a raktárban tárolt termékek számára.

Válassz padlómegoldásaink közül és felejtsd el a rossz minőségű padlók okozta stressz helyzeteket.

Csak kattints és Tervezd meg most magas raktári padlódat velünk.

techsol superfloor

lépjen kapcsolatba velünk!

Kérdése van vagy csak több információhoz szeretne jutni? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, hiszen kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Töltse ki az Űrlapot és kollégáink hamarosan kapcsolatba lépnek Önnel!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

adatvédelem

Techsol Superfloor

1141, Budapest
Álmos vezér köz 5.

Tel. + 36-1/ 220-49-57
Mail. info@tssf.hu